Mobil Shock Absorber Dasar Pangaweruh

Shock absorbers mangrupakeun bagian penting tina sakabéh sistem gantung mobil, maranéhna ngaronjatkeun kanyamanan sarta nyegah masalah mékanis.

Shock absorbers mangrupakeun alat hidrolik nu duanana ngadalikeun sarta dampen guncangan disababkeun ku gerak cinyusu jeung gantung mobil.Ku alatan éta, fungsina nyaéta pikeun nyerep shock sareng énergi anu diciptakeun ku gerakan éta, sareng éta ku cara ngajagi sadayana sistem gantung.Éta ogé kusabab éta roda mobil anjeun tetep dina taneuh, sabab éta ogé dampen sagala jinis guncangan sareng geter nalika nyetir di jalan.Tanpa mékanisme ieu, kadali kana mobil bakal ngirangan sareng kamampuan anjeun pikeun ngerem sareng ngagancangkeun bakal kapangaruhan.

 

shock absorber

Ku alatan éta, nu boga mobil kudu nyaho yén shock absorber mangrupa bagian integral mobil maranéhanana, nu tugas ngaminimalkeun gerakan kaleuleuwihan kandaraan alatan irregularities permukaan jalan ditugaskeun.

 

Dibikeun kumaha pentingna aranjeunna pikeun kendaraan, sok penting pikeun milih kendaraan anu pas pikeun mobil anjeun.Sagampil absorber shock Bilstein B4 diadaptasi kana loba model BMW, merek mobil kawentar sejenna boga absorbers shock lianna.Penting pikeun milih suku cadang anu leres supados nalika nyetir, anjeun tiasa ngalakukeunana kalayan nyaman sareng tanpa masalah.

 

Nalika aranjeunna tiasa dirobah?

Hanjakal, lolobana shock absorbers dina pasaran relatif rentan ka ruksakna.Ieu khususna upami sistem gantung kapaksa sering dianggo dina suhu anu ekstrim.Éta ogé umum nalika nyetir di jalan anu henteu teratur sareng seueur potholes atanapi liang.

 

Éta ogé penting pikeun nganggap yén nalika bocor minyak kejut mangrupikeun indikasi anu jelas pikeun ngagantian, éta condong ngagem, upami henteu pisan.Sanajan kitu, éta ogé penting pikeun boga nengetan husus ka sagala dents katempo dina awak shock, bushings henteu teratur, liang leutik katempo dina rod piston, sarta tanda-tanda kaayaan ban abnormal.

 

komponén shock absorber

Naon model anu paling sering dianggo?

Aya sababaraha jinis nyerep kejut, masing-masing ngagaduhan tujuan anu béda-béda sareng adaptasi kana sababaraha merek mobil anu tos aya.Aranjeunna kieu:

 

● Telescopic konvensional: Ieu tipe paling dasar tina shock absorber, sarta lamun eta ruksak atawa di ahir hirup mangpaat na, biasana diganti tinimbang repaired.Éta tiasa dipasang dina gantung hareup sareng pungkur sareng pisan ekonomis.Conto ieu telescopic shock absorbers nyaeta TRW Twin, nu mindeng dipasang dina BMWs.

 

●Strut Tipe: Sanajan tipe ieu shock absorber jalan sarua jeung tipe séjén, nu struts sabenerna ngaganti bagian tina sistem gantung, nu hartina aranjeunna kuat tur bisa nanganan beban luhur sarta gaya.Strut-tipe guncangan geus disegel jeung unit serviceable.Segel dirancang pikeun diganti lengkep, bari jeung struts serviceable anjeun bisa nempatkeun ngagantian buleud struts.

 

●Spring korsi: The spring korsi tipe shock absorber boga qualities of telescopic na strut shock absorbers.Sapertos strut, damper korsi spring mangrupikeun unit gantung sareng bemper terpadu.Sanajan kitu, aranjeunna teu diwangun pikeun tahan beban badag tina tipe rojongan, sarta lamun ruksak, anjeun kudu ngaganti sakabéh Unit.

 

https://www.nbmaxauto.com/sintered-parts-product/HONDA Accord 23 pungkur-2


waktos pos: Nov-02-2022